Offline vállalkozás

Mindig ezek az online vállalkozás ötletek mindenhol, igaz? De nem sok helyen látni olyant, ami esetleg “offline”.. Na most itt a lehetőség neked is, ha esetleg ilyenben töröd a fejed!

Össze is szedtem néhány ötletet, azonban, hogy még sem legyen szép, azért meg kell fűszerezni egy kis online jelenléttel is ezeket az ötleteket. Hisz manapság igencsak fontos! Akkor vágjunk is bele:

Szépségápolás

Szerintem mindenki tudja itt, mire gondolok. Fodrászat, műköröm, kozmetika, pillázás, stb. Igazán nagy területet vázoltam most fel nektek, azonban ezek mind jó szakmák, melyeket viszonylag hamar el lehet sajátítani. Persze ez függ attól, hogy mennyire érdekel, mennyire van hozzá érzéked.

A munkát mindig megfogják fizetni, ezt ne felejtsd el! Ha igazán jó vagy a szakmába, akkor szinte annyit kérhetsz, amennyit nem szégyellsz. Na jó, ez kicsit túlzás, azért maradjunk a földön, viszont ezekkel a szakmákkal vidéken, nagyvárosokban, mindenhol jól meg lehet élni. Most biztos azt gondolod, hogy jójó, de nagy a konkurencia, és jönnek is már a kifogások a legtöbb embernél. De, ezzel nem kell foglalkozni.

A legtöbb szakmában jelen van a konkurencia ez tény, viszont nézz szét, mennyi multi van például egy kis bolt ellen a panel alatt, de mégis megél! Okosan kell csinálni azt, amit csinálsz! Például, ha műkörmös vagy, lehet szórólapozni, FB, Instagram, Tiktok oldalt készíteni. Elég sok lehetőség van ingyenes marketing szempontjából.

Csak mindenhez idő kell! Tehát sajnos a mai világban, mindenki a gyors és könnyű pénzt szereti a legjobban, azonban, ha lépésről lépésre építed a vállalkozásod, sokkal biztosabb megélhetést fog neked adni.

Szerelés

Valamilyen szinten ez is szolgáltatás alapú vállalkozási ötlet, azonban itt már komolyabb befektetéseket is kell számolni. Természetesen ezt is munka mellett el lehet kezdeni, maszekolgatni, lassan fel lehet fejlődni, ugyanis a szerelők órabére igen magas. Kitartással, és megfelelő pénzügyi takarékossággal sok minden elérhető. Reklámozás szabálya itt is érvényes. Érdemes az elején kisebb munkákat elvállalni, például olajcseréket stb. Azonban, ha visszajáró ügyfeleket szeretnél akkor feltétlen pluszt kell adni neki, vagy jó árban dolgozni. Ha ezt megteszed, biztosan hozzád viszik legközelebb, az ismerőseinek is ajánlani fog, mivel egyre több és több embernek van már saját autója, amiket persze szervizelni is kell!

De itt nem csak autó vagy traktor szerelésről van szó, hanem lehet az bármi. Számítógép, telefon, háztartási gépek szerelése. Nagyon sok mindent, ha van hozzá érzéked, el lehet kezdeni, és jó megélhetést képes biztosítani neked – viszont hangsúlyozom – mivel telített a piac sok szektorban, érdemes ráfeküdni a megfelelő marketingelésre is!

Bolt nyitás

Na igen, a bolt nyitás. Gondolok itt bármilyen kisebb üzletre. Viszont ez már komolyabb befektetést is igényel, itt nem elég pár tízezer forint, ide már kell milliós összeg is. Azonban, itt a bolt mellett egy webshopot is lehet akár nyitni, a még nagyobb forgalomért és haszonért. Természetesen jó helyen kell boltot nyitni, és a megfelelő termékkörökben gondolkodni. Például, nem érdemes három élelmiszer bolt mellé nyitni egy negyediket, hanem, ha a környéken nincs, akkor érdemes lehet akár egy kutya-macska boltot nyitni. Barkácsüzletek, gazdabolt, csavarbolt, sok féle kisboltot lehet nyitni, amelyek igazán megfelelő megélhetést biztosítanak. Sajnos, nem kevés tőkét igényel, ez a hátránya.

Köszönöm szépen, hogy ismét velem tartottál! Remélem tudtam néhány támpontot, ötletet adni neked. Ha érdekelnek hasonló cikkek, akkor itt megtalálod, amit keresel!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük