Vállalkozás 2021

Megtaláltad már magadnak a „0 forintból is elkezdhető vállalkozást”? Akkor jó. Mert még én sem, de ha megtalálod feltétlen írj! Persze most csak poénkodok, meglehet találni az interneten olyan cikkeket vállalkozás ötletekkel kapcsolatban, melyeket tényleg ha nem is nulla forintból, de nagyon minimális összegekből be lehet indítani. Csak ezeknek a hátrányáról nem igazán szoktak beszélni.

Végülis legtöbbször inkább az előnye és a célja lebegjen előttünk és ne pedig a hátránya. Egy jó ideje már én is nézegetek hasonló vállalkozás ötleteket, tippeket, trükköket ám, de nem valami könnyű olyant találnia az embernek ami érdekli is és jó pénz is van benne. Ugye te is voltál már így, igaz?

Nagyon sok ötletem volt már nekem is, amit esetleg pár százezer forintból is be lehetne indítani, csak nem feltétlen mozgok olyan körökbe, vagy nagyon nehéz jól csinálni. Viszont mindent lehet esetleg jobban csinálni, mint ahogy a konkurencia csinálja, erre ha jobban odafigyelsz a mindennapokban te is észre veszed.

Tehát akkor kezdjük is:

  • Tipp: Ne feltétlen a pénz lebegjen a szemed előtt, vagy pörögjenek a dollárjeles szemek, mikor megtalálod a neked tetsző vállalkozást. Inkább az legyen előtted, hogy ebből pár év múlva nagyon jól megtudj élni, és legyen szabadidőd. Na ez nagyon fontos! Mivel a vállalkozó a saját maga rabszolgája, szokták ezt mondani. A kulcsa annak, hogy egy igazán jó vállalkozásod legyen a könyvelés, megfelelő tudás stb. és ezek mellett az, hogy legyen szabadidőd, legyen idő gondolkodni higgadtan.
    Valljuk be, azzal nem leszel előrébb, ha eddig munkahelyen 8-10-12 órát robotoltál, utána elkezdesz vállalkozni és ugyan úgy nem tudod megtenni, hogy napközbe esetleg el menj sétálni egy rövidet.
    Tehát igen, egy vállalkozás 5-10 évében igen komoly munkát kell beletenni, viszont, ha sikerül úgy kiépíteni akkor amit megkeresel azt a pénzt tudod élvezni is.
Forrás: Pixabay
  • Tanulás

Ha mindenképpen elszeretnél érni valamit, ahhoz elengedhetetlen a sok tanulás vagy a megfelelő tudás megléte. Nem minden esetben fontos, de költséghatékonysági szempontból egy igen fontos tényező is lehet!

  • Szolgáltatások

A szolgáltatás kifejezés elég sok mindent takar magában ez igaz. Ha az online térben maradunk ez lehet szövegírás, weblap készítés, képek és videók szerkesztése. Viszont, ezek mind olyan vállalkozási formák, amikhez kell megfelelő tudás is, nem is kevés. Ahogy az iskolában is szokták mondani matekórán: „Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni!”

Másképpen ezek nem fognak menni, viszont pár ezer forintból könnyen el lehet indulni, ha megvan a megfelelő tudás.

Egy jó tanács: Ha szolgáltatóként indulsz el, lehet ez akár műköröm építés is, a mai világban elengedhetetlen lassan az online téren való megjelenés, és a reklámozás.

  • Kereskedelem

A mai világban még így a vírushelyzet idején is egészen jól megy a kereskedőknek. Természetesen nem mindenkinek, és nem minden ágon. Arányaiban az előzökhöz képest itt már milliós tételekről beszélhetünk. Tudásban nem feltétlen kell akkora, mint egy szolgáltatásnál, de jól megkell választani mit és hol adunk el. Manapság elég trendi a brand építés, ami igazából nem rossz dolog, de könnyebb mondani mint megcsinálni.

Pixabay

Ha esetleg érdekelnek még további cikkek, vagy esetleg érdekelne a fentebb említettek közül valamelyik bővebb kifejtése, vagy esetleg én hogyan kezdenék neki, akkor kövesd nyomon az új bejegyzéseinket!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük