Weboldal készítés, mint vállalkozás?

Weboldal készítés? Igen! Mint korábban írtam neked már egyik cikkben, próbálok több ötletet is részletesen kifejteni, hogy én mit és hogy csinálnám. Kezdve ott, hogy egy csomó videót megnéznék WordPress alapú weboldal készítésről, mert igen, lehet találni ingyenes több órás oktató videókat is, amelyekért nem kell fizetni sem. De akár lehet esetleg egy ismertebb és jó értékeléssel bíró oldalnál is elvégezni egy tanfolyamot, de érdemes utána nézni.

Viszont, ha érdekel én hogy kezdeném el, akkor tarts velem!

Akkor az elsőt már megbeszéltük, tanulnék, videókat néznék. Másodjára pedig utána kérdeznék egy könyvelőnél, hogy ki kell-e váltani a KATA-t vagy sem? De valószínűleg igen, áfásnak úgy tudom nem kell lenned, de az a biztos ha könyvelővel beszélsz.

Harmadjára a bitnami nevű alkalmazást, melyet ingyenesen letölthetsz, azt erősen tudom ajánlani, ugyanis végeredményben egy WordPress gyakorló program. Igazán hasznos, én is gyakoroltam rajta párszor, és csak azután fogtam bele saját oldal készítésébe domain névvel, mindennel együtt.

Na, de biztos felmerült benned micsoda ez a WordPress, igaz? Nos, akkor elmondom. A WordPress egy ingyenes felhasználású „motor”, amire bárki építhet weboldalt, különböző bővítményekkel, melyek lehetnek ingyenes és fizetősek is akár. A jobbak általában fizetősek, de mivel mi magyarok vagyunk ezért azokat a bizonyos „kiskapukat” könnyedén meglehet találni. Persze, nem minden esetben van ez így sajnos.

Negyedjére, miután már kicsit gyakorlatiasabb vagyok elkészítenék magamnak egy bemutató oldalt a szolgáltatásomról. Miután ez megvan, bizonyos kutatások szerint érdemes egy körülbelüli árat is belőni, akkor elkezdeném hirdetni. Na ugye itt már nem nulla forintról beszélünk. Jó jó.. itt is igen sok kiskaput lehet találni, és ha kitartó az ember, azért el lehet indulni szépen lassan.

Akkor számoljunk most egy kicsit, hogy képben legyél. Ugyebár a KATA, ha munkahelyen dolgozol akkor 25 ezer Ft, amúgy meg 50 ezer Ft havonta.
A weboldalad készítésének az ára, jelenleg a Rackhost oldalán 990 Ft ért + domain árulják 1 évre a tárhely bérlést, ami igazán kedvező, szerintem. Egy .hu domain ára circa 2500 Ft.
Jöhet a reklámozás, ez lehet Google Ads, Instagram, Facebook hirdetések akár. Napi 1500 Forintot, ha mihamarabb szeretnél ebből pénzt látni akkor annyit lehet érdemes rászánni.

Tehát az indulási költség, ha főállás mellett dolgozol akkor kb. 28-30 ezer Ft + hirdetési költségek. Azért nem számoltam bele ugyanis ezt mindenki maga dönti el mennyit költ és mire.

Ezek nem pontos összegek, csak hozzávetőlegesen próbálok egy képet adni, miből indítható be mindez.

Ötödjére, mire már mennek a hirdetések, várom a megrendeléseket, jöhetnek a munkák, melyekből a lehető legjobbat próbálom kihozni, és minőségi szolgáltatást kínálni minden vevőnek maradéktalanul.

Köszönöm, hogy itt voltál velem, remélem ha ebben a témában kutattál tudtam neked adni egy kis motivációt!

1 thought on “Weboldal készítés, mint vállalkozás?”

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük